Nyomtat
PDF
24
ápr.

Duró Zsuzsa könyvei

Tehetséges gyerekekről mindenkinek

Tehetséges gyerekekről mindenkinek


Duró Zsuzsa igazi, klasszikus pedagógus egyéniség. Az alsó tagozattól a tanácsadáson át az egyetemi katedráig vezetett pályafutása, s bárhol dolgozik, a diákok fejlesztésének szolgálata a célja. Ebben a könyvében az aktuális témával, a  tehetséggondozással, tehetségfejlesztéssel foglalkozik. Továbbképzéseken, tanfolyamokon tartott előadásai is ezt a kérdéskört boncolgatják. Empatikus, kedves személyiség. Ez segíti választott szakterülete művelésében.Dr. Balogh Tibor D. Sc.
filozófiai - pszichológiai tudományok akadémiai doktora

A tartalomból:

 • A tehetséggondozás története Magyarországon
 • Mi a tehetség?
 • A tehetség eredete
 • Melyik gyerek a tehetséges?
 • A tehetséggondozásról röviden
 • A tehetséges gyermekek tulajdonságai
 • Lehetséges módszerek - a tehetségfejlesztés útjai
 • Tehetséges gyermek az iskolában
 • Milyen az ideális pedagógus a tehetséges gyermek számára?
 • Optimális otthoni környezet, és szülői attitűd
 • A tehetséggondozás során felmerülő nevelési problémák
 • Tesztek, feladatlapok

Tehetségfejlesztés a családban

Tehetségfejlesztés a családban

Duró Zsuzsa könyve a korábban megírt Tehetséges gyerekekről mindenkinek c. kötethez szervesen illeszkedve visz bennünket tovább. A szerző joggal hangsúlyozza a családnak, mint extrém erővel meghatározó szociális közegnek a fontosságát. A genetikai alapokon túl, s az intézményes nevelés- képzés (óvoda, iskola) terrénuma mellett a családnak köszönhet valóban sokat a személyiség. A családnak van alapvető feladata és lehetősége arra, hogy megjelenítse, gardírozza és fejlessze az utódok talentumát. Sok életrajz, vallomás emeli ilyen szempontból is piedesztálra a családot. Érdemes volt tehát ezt a terepet tudományos alapossággal vizsgálat tárgyává tenni. Hasznos vállalkozás tehát Duró Zsuzsáé.
E kötete is szabatos stílusú, olvasmányos, s bizton elő-feltételezhetjük, hogy sokak - szülők, nagyszülők, pedagógusok, - illetve az általa oly nagy türelemmel és eredményességgel oktatott főiskolai, egyetemi hallgatók egyik kedves és hasznos olvasmánya lesz.Dr. Balogh Tibor D. Sc.filozófiai - pszichológiai tudományok akadémiai doktora

A tartalomból:

A család
- mint elsődleges szocializációs kiscsoport
- funkciói
- nevelő, szocializációs funkciója
Nevelési légkör a családban
A tehetség definíciói, osztályozása
Öröklés vagy környezet?
A szociokulturális tehetségmodell modern kutatási eredményei
Tehetség és család - optimális otthoni környezet
Nevelési és fejlesztési gondok a családban

Nyomtat
PDF
13
sze.

Ne felejtsek! sorozat kötetei

Megrendelőlap

A kitöltött megrendelő lapot küldje az alábbi e-mail címek egyikére:

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

   

Vilits Katalin
Ne felejtsek! Emlékeztető kislexikon a földrajz tanulásához

Ez az emlékeztető kislexikon olyan segédletként készült, amelynek segítségével az általános iskola felső tagozatos tanulói gyorsabban és hatékonyabban sajátíthatják el, illetve idézhetik fel a természet- és társadalomföldrajzi fogalmakat. A fogalomgyűjtemény nem kötődik egyetlen tanítási programhoz, tankönyvcsaládhoz sem. A könyvben a földrajzi fogalmak betűrendbe sorolva találhatók, így segít eligazodni az évek során felhalmozódott ismeretek között. Jól használható az iskolai vagy az otthoni tanuláshoz, a felmérésekre, középiskolai felvételire való felkészüléshez, sőt hasznos lehet a középiskolás évek alatt is.

   

Csapó Erzsébet
Ne felejtsek! Emlékeztető kislexikon a természetismeret és a biológia tanulásához

A „Ne felejtsek!” természetismeret és biológia kislexikonját használók a könyvben találkozhatnak a növények felépítésével, az állatok sajátosan működő szerveivel, amelyekkel alkalmazkodnak környezetükhöz és az emberi test működésével. Végig kísérhetik fejlődését a megtermékenyüléstől ifjúságán át idős koráig. Láthatják, hogyan okozhatunk kárt a Földnek, és hogyan árthatunk egészségünknek, de az is kiderül, hogyan védekezhetünk a ránk leselkedő veszélyek ellen. Az olvasók megtalálják benne azokat a kerettanterv által előírt legfontosabb fogalmakat, amelyeket az általános iskolai évek alatt el kell sajátítaniuk. Ha rendszeresen olvassák ezt a könyvet az órákon éppen aktuális tananyaghoz kapcsolódva, tudásuk is folyamatosan gyarapszik. A legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztály hasznosan forgathatja kezében ezt a tudománytárat.

   

Nagy Sándor
Ne felejtsek! Emlékeztető kisenciklopédia és példatár a fizika tanulásához

Ez az emlékeztető kisenciklopédia fizikai segédletnek készült az általános iskola felső tagozatos tanulói számára. Nem kötődik kizárólagosan egyetlen tanítási programhoz, tankönyvcsaládhoz sem, csupán a fizikához. Az egyes évfolyamokon megismert fizikai fogalmak, ismeretanyag most együtt, egy helyen találhatók témakörök szerint csoportosítva. A kisenciklopédia számos mintafeladatot tartalmaz megoldási útmutatással együtt. A könyv nagyon jó szolgálatot tesz órára, felmérésekre, középiskolai felvételire való készüléskor, sőt haszonnal forgatható a középiskolás évek alatt is. A kiadványban való tájékozódást tartalomjegyzék és tárgymutató segíti.

   

Szabó Erika
Ne felejtsek! Emlékeztető kislexikon a kémia tanulásához

Ez az emlékeztető kislexikon a megismert kémiai fogalmakat, ismereteket, anyagok tulajdonságait és azok előfordulásait, felhasználásait betűrendes sorrendben tartalmazza. A tanulóknak abban kíván segíteni, hogy az új ismeretek feldolgozásakor, összefoglalásakor, versenyre való felkészüléskor vagy ismétléskor gyorsan visszakereshető legyen a szükséges ismeret. Elsősorban az általános iskolai tananyagot tartalmazza, de haszonnal forgathatják a középiskolai diákok is, hiszen a középiskolai tanulmányokra épít. A kislexikon nem kötődik egyetlen tankönyvcsaládhoz sem, alapvető kémiai ismerteket tartalmaz.

 
Nyomtat
PDF
24
aug.

Könyv és Interaktív tanagyag

BEUGRÓ SZÖVEGEK

Megrendelő lap letöltése a könyvhöz

Megrendelő lap letöltése az interaktív tananyaghoz

A kitöltött megrendelő lapot küldje az alábbi e-mail címre:

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Lapozgató
Demó feladat

Miskolci Szilvia
Széplaki Erzsébet

tankonyv_beugro_01Szövegértési és kommunikációs gyakorlatok a 15-16 évesek számára

 • Könnyen érthető szövegek
 • Mindennapokban használható szövegalkotási gyakorlatok
 • Játékos, érdekes feladatok
 • Színes, humoros illusztrációk
 • Gyakorlati ismeretek, kipróbált tanácsok
 • Hasznos kiegészítő információk
 • Felkészülés az élet szerepeire

A könyvhöz a diákok ajándékként füzetet kapnak, amelyben megoldhatják a könyv füzetikonnal ellátott feladatait, illetve jegyzeteket is készíthetnek.

A Beugró szövegek című könyvünk és a hozzá tartozó ajándék füzet együttesen olyan egységet képez, amelynek segítségével akár beugrót is adhatunk a nagybetűs életbe a tanulók számára.

tankonyv_beugro_jegyzetek_01_smallA komplexitás elvét szem előtt tartva szövegértési, szövegalkotási, kommunikációs gyakorlatok képezik a fő vonulatot, ugyanakkor helyet kap a viselkedéskultúra, az önismeret, az anyanyelv és az irodalom is a feladatsorokban.

A kiadvány újszerűségét és korszerűségét a korosztályhoz, az információs robbanáshoz valóban igazodó szövegek és feladatok adják, amelyek mindegyike a felnőtt létre készíti fel a tanulókat. Például foglalkozunk a társalgási stílusokkal, a bankválasztással, a motivációs levéllel, a cégalapítással, a meghatalmazással vagy a blogindítással is. Ezeknél a témáknál hangsúlyozottan, de több más esetben is megtanítjuk a tanulókat az internet és a számítógép kínálta lehetőségek kiaknázására a tanulókat.

Ízelítőül:

„Egy állás megszerzéséhez nagyon rögös út vezet, különösen napjainkban. A jól összeállított álláspályázat szinte már fél sikernek számít, de legalábbis belépő lehet az állásinterjúhoz.

tankonyv_beugro_02Nagyon fontos, hogy a pályázati anyagodból kitűnjön szakértelmed, képességed és rátermettséged. …

Egy állás biztos elnyeréséhez egyre gyakrabban szükséges az önéletrajz mellett a motivációs levél elkészítése és benyújtása is a pályázati anyagban. …

Fel kell készülnöd az állásinterjú kérdéseire és az azokra adandó válaszaidra. …

A cégalakításnak ebben a kezdeti szakaszában szükséged lesz a kreativitásodra is, hiszen ki kell találni egy jó nevet. … Mitől lehet jó egy cégnév? …”

Nem csupán száraz tényanyag közlésével kívánjuk elérni mindannyiunk közös célját – vagyis az életre nevelést –, hanem valljuk, hogy csak a tanulókkal való közös munkálkodás vezethet eredményhez. Tanítványaink így válhatnak kiegyensúlyozott, sikeres felnőtté.

A feldolgozott tananyagtartalmakat a Nemzeti alaptantervben előírtaknak megfelelően válogattuk össze.

A feladatok – ajánlásainkat figyelembe véve – megoldhatók önállóan, továbbá páros munkában, csoportmunkában vagy miniprojekt formájában.

Kalandpróba Alapítvány

matrix muhely logo small

web_links

Kosár

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Belépés


Elfelejtetted bejelentkezési nevedet?
Regisztrálok

Látogatók száma

Ma28
Tegnap113
A héten141
A hónapban1204
Összesen228127

Támogatóink

szeplaki_logo_001

kaland_logo

rejtely_logo

piatnik_logo

furfang_banner_colorange


lathatatlan_kiallitas


inf_logo


orczi_logo


 
cynomys_logo
 
 

playonkids_logo_1

piatnik_logo

capitaliser logo

Kapcsolat

Furfang Kiadó Kft.

Cím:
H-1161 Budapest, Rákóczi út 30.
H-4026 Debrecen, Bethlen u. 42–44.

Levelezési cím:
H-1625 Budapest, Pf. 24
H-4001 Debrecen, Pf. 486

Mobil:
+36 30/436-8301
+36 30/645-8849

E-mail: furfangkiado@gmail.com

Partnereink

Facebook